Pelletkachels van Dielle

De Dielle pelletkachels zijn anders opgebouwd dan welk ander merk dan ook.
Zo worden de pellets vanuit de bodem omhoog gedrukt, het grote voordeel wat u hiermee haalt is het volgende;


Verstoppen brander niet meer mogelijk

Doordat er niet meer met een brander pot wordt gewerkt kunnen deze ook niet meer verstopt raken en is elke week onderhoud niet meer noodzakelijk.

Meerdere brandstoffen mogelijk in de Dielle pelletkachel

Onze pelletkachels zijn zo ontwikkeld dat zij ook op meerdere brandstoffen kunnen branden dan enkel pellets. Het grote voordeel is dus dat u niet aan één vaste brandstof zit en makkelijk kunt switchen.Onze kachels kunnen stoken op pitten, zaden en barst u haalt dus niet enkele een pelletkachel in huis maar een volledige biomassa kachel. Door middel van verschillende testen op onze pelletkachels kunnen wij u de juiste waarde inladen om op de gewenste brandstof te kunnen stoken.

As en onverbrande delen pellets

Doordat de Dielle pelletkachel werkt met een bodemvoeder kan deze naast dat de pellets omhoog komen ook het as wat ontstaat van de branderbak afduwen, u zal dus geen as en onverbrande delen pellets door de stookkamer zien vliegen, hierdoor is onze fijnstof uitstoot ook veel en veel lager dan de reguliere pelletkachel.

Houtvuur in een pelletkachel

Doordat asresten en opgebrande pellets niet meer uit de brander bak hoeven te worden gezogen heeft de pelletkachel een minder hoge snelheid nodig voor de rookgassen. Hierdoor ontstaat er een rustig houtvuur.

Rendement van de Dielle van 96%

De Dielle pelletkachel kan met haar warmtewisselaar een rendement halen van 96%. Worden de rookgassen te koud zal hij deze via een andere weg leiden om condens in de schoorsteen te voorkomen.

Voorverwarming brandstof

Vaak branden pelletkachels slecht wanneer u de kachel een tijdje niet heeft gebruikt, de Dielle verwarmt de brandstof voor voordat deze in de stookkamer komt en zal hierdoor meer rendement genereren en minder uitstoot.

Anno 2015 start u de pelletkachel met uw smartphone! Wist u dat de Dielle pelletkachel te starten is door middel van een applicatie op uw telefoon of dmv internet.
Ondersteund Ios, Android, Vpn en windows phone.

Instellen van temperatuur, maandprogramma maken en starten of stoppen. Ook kunnen wij voor u eventueel de pelletkachel inlezen als u denkt dat er iets zou moeten zijn of bijvoorbeeld een langere tijd tussen de stand-by modus wilt krijgen. alles is mogelijk.

Doven en opstarten van de pelletkachel veel soepeler

De Dielle pelletkachel kan zich zo doven dat de assen op de pellets blijven liggen, door deze assen kan de pelletkachel binnen 4 uur weer gewoon gestart worden zonder gebruik te maken van de gloeipennen. Hierdoor hoeft de brander ook niet meer volledig leeg gebrand te worden.. iets wat de traditionele pelletkachel wel zal moeten. De pelletkachel leent zich dan ook zeer goed als moederhaard.


Hieronder vind je enkele modellen van de pelletkachels van Dielle:

Dielle Grecale

De Grecale is een van de kleinste pelletkachels op de huidige markt. De Grecale serie is strak afgewerkt met rechte hoeken, dit zorgt voor een moderne look. De kachel heeft een kleine ruit aan de voorzijde van de kachel, de ruit ligt enkele centimeters dieper als de deur zelf. Door het compacte formaat is hij erg flexibel met het plaatsen van het toestel. De Dielle pelletkachels zijn allemaal voorzien van een gepatenteerde bodemvoeder voor de pellets, dit zorgt voor een rustig vlammenspel dat u niet beleeft bij een normale pelletkachel van alternatieve merken. Het rendement van de Grecale 70 ligt op 88% dit wordt behaalt door het gebruik van de DIN+ pellets. De Grecale is beschikbaar in 6, 9 en 12 kw.

Dielle Maestrale Square

De Dielle Maestrale glass is de eerste 3 zijdige pelletkachel met een glasruit welke uit één deel is gebogen, hierdoor is de stookkamer volledig luchtdicht. Door ons gepatenteerde bodemvoedingssysteem is de vlam zeer rustig en heeft u vele voordelen tegenover de gewone pelletkachel. De Maestrale kan door het prachtige standby systeem in vrijwel elke woonkamer werken zonder dat het te warm wordt. De bovenkant van het toestel is afgewerkt met een strak beveiligd veiligheidsglas en loopt mooi door in de driezijdige uitvoering. De Maestrale is verkrijgbaar in twee kleuren zwart met een vermogen van 8 kw of 12 kw.

Dielle Ostro

De Dielle Ostro pelletkachel vindt direct een plaats in uw kamer. De Ostro is techniekrijk en ultra modern qua design. Een van de grootste en een van de beste eigenschapen van de Dielle Ostro serie is dat de diepte van het toestellen slechts 31 centimeter zijn, doordat dit verkregen is past deze pelletkachel op veel plaatsen in uw woning. Verkrijgbaar in 6 kw, 10 kw en 12 kw en kan tevens uitgevoerd worden met kanalisatie.

Dielle Libeccio

De Libeccio serie beschikt over een grote ruit aan de voorzijde van de kachel voor een optimaal zicht op het vlammenspel. De Libeccio heeft afgeronde zijden zodat de kachel wordt opgenomen in de omgeving. Elke zijde van de Libeccio bestaat uit één geheel, als u dus andere zijpanelen wilt wordt de gehele zijde van de kachel een andere kleur en/of textuur. Beschikbaar in 80kw, 10 kw en 12 kw, tevens verkrijgbaar met kanalisatie.

Dielle Scirocco Ceramic

De Dielle Scirocco keramiek is een pelletkachel met een prachtig grote ruit waarin u het rustige vuur van de bodemvoeder nog beter kunt zien, daarnaast is ze bekleed met een prachtig keramiek welke in meerdere kleuren beschikbaar is. Beschikbaar in 10 of 12 kw.


Contacteer ons voor bijkomende informatie of vraag uw offerte op maat.

Dielle – Algemene brochure Dielle – Product brochure